Har du brug for hjælp? Ring på 70 25 22 28 - Vi sender alle hverdage klokken 15 fra vores lager i midtjylland!

Hold en piratfest til børnefødselsdagen

Hold en piratfest til børnefødselsdagen

Ohøj pirater! En vaskeægte piratfest, hvor der ikke er sparet på kreativiteten, er altid et hit til børnefødselsdagen. Slip din indre pirat løs, og lad dig inspirere af de mange sjove påfund, vi har fundet frem til dig.

Gå all-in med pirater

Du kan gå all-in på pirattemaet og skabe en gennemført fest, hvor der er tænkt på alt fra indbydelser og dekorationer til skattejagt og udklædning - og du kan også vælge at bruge de dele, der passer til dit humør og din fest.

Indbydelse i piratjargon

En børnefødselsdag starter altid med en indbydelse. I kan lave dem selv ved at tegne og klippe skattekister, dødningehoveder eller piratskibe ud - og I kan også finde et godt billede på nettet, og bruge det som baggrund for indbydelsen.

For at gøre det sjovt, kan teksten skrives i piratsprog:

Ohøj, pirat Oliver

Kaptajn Mathias inviterer dig til piratfest på onsdag kl. 14.00.

Vi går i land på Agervej 17, og kun ægte pirater er inviteret.

Ohøj igen, pirat, vi ses til skattejagten!

Pynt til festen

Når der er piratfest, så skal der også pyntes op. Mulighederne er uendelige, men de klassiske, som alle børn elsker, er: dødningehoveder, skattekister, piratskibe og kanoner.

Dugen kan med fordel være sort, og du kan roligt gå efter pap service med dødningehoveder. Pynt også gerne op med sorte piratballoner, guirlander med dødningehoveder og gamle skattekort. Faktisk kan du se, og vælge mellem forskellige pirat artikler her på abefest.

Kostumer til piratfest

Piratudklædning kan du lave selv, hvis du er ferm på fingrene - og hvis ikke, så er det heldigvis ikke dyrt, at købe piratkostumer til børn.

Er dit barn ikke til den helt store udklædning, kan I snildt nøjes med en sabel og en øjenklap. Alternativt kan i gå hele vejen med en flot pirathat, øjenklap, vest og tørklæde - og slut gerne af med et flot skæg malet med ansigtsmaling.

Mad til piratfest

Pynten er én ting, men der skal selvfølgelig også være piratmad. Har du lidt fingersnilde, kan du lave en kage med sort glasur og sørøvermotiver som pynt, og måske kan du finde yderligere inspiration i disse forslag:

  • Blodrød saftevand serveret i en stor skål, hvor friske jordbær sejler rundt forklædt som piratskibe eller sorte plastik edderkopper.
  • Hiiiv ohøj, og en hel flaske rom. Server rom (i form af æblejuice) på gennemsigtige glasflasker.
  • Sort lakridsis.
  • Piratboller hvor glasuren er "tegnet" som et dødningehoved.
  • Pizzasnegle og pølsehorn bliver hurtigt til en sørøverskude, hvis der er sat sejl i - i form af små piratflag og lys.

Lad der være skattejagt

Skattejagten er ikke til at komme udenom til piratfesten. Du kan vælge den gennemførte løsning, hvor du tegner et skattekort, som børnene skal følge frem til skatten. Lav poster, der leder videre til den næste post, som i sidste ende viser, hvor skatten ligger begravet.

Du kan også gribe skattejagten an på en anden måde, så det i stedet er aktiviteter, der udløser ledetråde frem mod skatten. Det kan være tovtrækning, kanonskyderi eller andet pirateri, og når hver aktivitet er afsluttet, får børnene en ny ledetråd. Denne version kan være lettere at gribe an, hvis vejret spiller jer et puds - eller hvis du ikke orker at løbe rundt i hele nabolaget med poster og 14 børn på slæb.

Vil du holde en piratfest for 3-6 årige, kan du hurtigt forvandle følgende skattejagt til et pirattema: Skattejagt - kun for piger. Er ungerne mellem 7 og 11 år, kan du for eksempel lave en skattejagt som en forhindringsbane.