Har du brug for hjælp? Ring på 70 25 22 28 - Vi sender alle hverdage klokken 15 fra vores lager i midtjylland!

Børnefødselsdag - 2 år

Børnefødselsdag - 2 år

Den helt store børnefødselsdag var den allerførste. Derfor er forventningerne knap så høje til barnet 2 årig børnefødselsdag! Dermed ikke sagt, at der slet ingen forventninger, for det er der.

Her i artiklen gives der et par forslag til en hyggelig børnefødselsdag med familien samt en ide til en lille fødselsdagsoverraskelse i vuggestuen eller dagplejen.

Fødselsdagen 

Den lille 2 årig purk skal have en skøn og sjov fødselsdag. Der skal også tages højde for, at middagsluren stadig er vigtig, så hold for eksempel en børnefødselsdag for familien om eftermiddagen. Så er du sikker på, at fødselaren er udhvilet og klar til sin fødselsdag!

Temaet

Det giver en vis stemning, hvis der kommer lidt party servietter, service og pynt på banen. Det kan være alt fra flag servietterne til et helt bestemt tema. Her kommer nogle ideer, som vil passe perfekt til 2 årig:

  • Gurli Gris! Den lyserøde grise familie med Far Gris, Mor Gris, Gustav Gris og Gurli Gris. Alletiders tegnefilm, hvor alt går langsomt i flotte farver og hvert afsnit tager 5 minutter. ØF ØF!
  • Masha og Bjørnen. Den kære historie om den lille pige Masha og hendes ven Bjørnen. I fortællingen er Masha nok mest ven med Bjørnen, da den finder pigen yderst irriterende (den følelse kan også forekomme hos forældrene).
  • Safari! Du kan også gå dyre-vejen og vælge det meget flotte safari tema. Farverne i teamet er skarpe, og kvaliteten er i top. Du kan også købe oppustelige dyr, som sagtens kan bruges til leg og badedyr bagefter.

Du behøver på ingen måde at gå all in, men vælge nogle få ting, som du synes passer godt, og understreger børnefødselsdagen for den 2 årig.

Det vigtigste til fødselsdagen er, at fødselaren er glad, får et par gaver, og naturligvis yndlings kage og lækkerier samt sjove lege!

Fødselsdagshygge i vuggestuen

Det er simpelthen så hyggeligt, at have en lille fødselsdagssnack med hen til vennerne i vuggestuen eller dagplejen. Den 2 årig vil stolt vise sine lækkerier frem, og helt sikkert dele ud. Det er altså noget særligt.

Men tænker du nu...øøøhh, hvad er det så han/hun skal have med, og hvad med sukkerpolitikken! 

I forhold til sukkerpolitikken, så kan du lige høre, hvor large de er, ellers kommer her et par ideer:

Pynt en stor kurv med for eksempel Gurli Gris servietter. Derefter putter du blandede partybags med Gurli Gris på, der i. Selvfølgelig fyldt med figenstang, banan, en kiks eller lidt popcorn.

Fødselsdagskurv til vuggestuen

Bananer, som forestiller delfiner. Halver en banan skråt, så den kan stå selv. Derefter skærer du igennem stilken lige før du rammer bananen. Der kan du putte et bær mellem, og så tegne et øje med en sort tusch. Så har du en delfin!

Bananer skåret som delfiner

Honningmelon-pindsvinet. Halver en honningmelon og skrap kernerne ud. Læg de to halvdele ned på et fad med skralden op ad. Så halverer du ca 10 grillspyd i træ, så du har 20 pinde i alt. Dem sætter du på række herover "ryggen", så det ligner pigge. Sæt derefter vindruer på. Tilsidst tager du 3 blåbær. Et til snude og 2 til øjne.

Pindsvin lavet i frugt til børnefødselsdag

Har du allerede fundet på et tema og eventuelt en lækker overraskelse til vuggestuen? Vi ønsker tillykke og god fødselsdag!